clevergig downloaden

Hey medewerker, wat leuk dat je er bent! Voordat je begint is het goed om te weten dat jouw e-mailadres maar één keer gebruikt kan worden.

Welkom bij clevergig, de app waarmee je zelf bepaalt wanneer je werkt.

In dit artikel vind je informatie over:

Hoe download ik de app van clevergig?

a) Ik heb een iPhone

b) Ik heb geen iPhone (een smartphone met Android)

Belangrijk!
Je kunt de app pas downloaden zodra je een e-mail van je werkgever hebt ontvangen met een uitnodiging voor clevergig! In die e-mail staat een unieke code die je nodig hebt voor je eerste keer inloggen in de app.

Geen e-mail met code gekregen?

Neem dan even contact op met je werkgever, of het uitzendbureau waarvoor je werkt.

Kan ik mijn e-mailadres bij meerdere werkgevers gebruiken?

Nee, jouw e-mailadres is uniek en kan maar eenmalig gebruikt worden in clevergig. Als je meerdere werkgevers hebt die ook met clevergig werken, dan heb je nog een e-mailadres nodig. Je zult dus ook van account moeten switchen als je voor je andere werkgever gaat werken.

We weten het, het is niet ideaal, maar we gaan zeker kijken naar een betere oplossing. Het lijkt ons helemaal ideaal als je straks maar één account hebt, maar wel diensten van verschillende werkgevers naar jouw google agenda kunt synchroniseren. Hoe tof klinkt dat!?

Een goede tip voor nu; installeer de app op meerdere apparaten (telefoon, tablet) en log per apparaat in met de verschillende inloggegevens. Zo hoef je dus niet te switchen van account. Goede tijdelijk oplossing toch?

Nog een tip; als je bij een van je werkgevers gaat stoppen, vraag hen dan of zij jouw e-mailadres willen verwijderen. Dan kun je deze namelijk weer gebruiken bij een andere werkgever.

a) Zo download je clevergig op je iPhone

(Scroll naar beneden voor downloaden op een Android-toestel)

5 stappen

1. Ga naar je ‘App Store’. Dit is een app op je iPhone, die er zo uitziet:

2. Zoek op ‘clevergig’. Je vindt dan deze app:

3. Klik rechtsboven op ‘download’: je iPhone gaat de app nu downloaden

4. Zodra clevergig gedownload is, kun je de app openen: klik rechtsboven op ‘open’

5. Eerste keer inloggen in de clevergig-app

Voor het eerst inloggen kan alleen met de speciale code die je in een e-mail van je werkgever hebt ontvangen.

Heb je de code al? Mooi, klik dan op 'inloggen met code' en lees hier verder.

b) Zo download je clevergig op je Android-toestel

5 stappen

1. Ga naar je ‘Play Store’. Dit is een app op je smartphone, die er zo uitziet:

2. Zoek op ‘clevergig’. Je vindt dan deze app:

3. Klik rechtsboven op ‘installeren’: je telefoon gaat de app nu downloaden

4. Zodra clevergig gedownload is, kun je de app openen: klik rechtsboven op ‘openen’

5. Eerste keer inloggen in de clevergig-app

Voor het eerst inloggen kan alleen met de speciale code die je in een e-mail van je werkgever hebt ontvangen.

Heb je de code al? Mooi, klik dan op 'inloggen met code' en lees hier verder.

Zo werkt clevergig in het kort:

• In de app van clevergig vul je in wanneer je beschikbaar bent om te werken.
  • Op basis van je beschikbaarheid nodigt jouw werkgever of uitzendbureau je uit voor diensten.
  • Voor die diensten ontvang je een push-notificatie op je smartphone. Je kunt ze dan zelf accepteren.
  • Je ziet de diensten waarvoor je bent uitgenodigd ook in de clevergig-app staan.