clevergig uitrol, met facturatie

Welkom bij clevergig! Super goed dat je ook kiest voor facturatie. Zo ga je nog meer waarde halen uit ons systeem en gaan jouw processen nog beter lopen.

In de basis is het begin van de on boarding met facturatie niet anders dan wanneer je geen facturatie hebt. Om het 'project' behapbaar te houden splitsen we de uitrol in 2 stukken, zie een voorbeeld tijdlijn hieronder

onboarding tijdlijn met facturatie

Deel 1, de inrichting van de planning is dus niet anders. Lees hier rustig alle stappen door.Overigens kun je er hier voor kiezen om in een keer alle gegevens te verzamelen. Dus bij het verzamelen van medewerker gegevens, ook meteen de facturatie informatie verzamelen. En datzelfde voor alle opdrachtgevers/locaties. 

Als alle gegevens voor de planning in clevergig staan en de planning loopt, kan de facturatie module verder ingericht worden. De stappen: 

1. Facturatie gegevens van medewerkers, opdrachtgevers en jezelf vastleggen in clevergig. 

2. Vastleggen van de facturatie afspraken van opdrachtgevers en ZZP'ers. Dit is de stap waar de tarieven, uitzonderingen, ORT's of aangepaste tarieven in bepaalde tijden worden vastgelegd. 

3. Staan al deze gegevens in clevergig? Dan kun je nu gaan testen! In de urenregistratie wordt een facturatie overeenkomst definitief gekoppeld aan een dienst, wanneer je op 'goedkeuren' klikt. Dus tot die tijd kan er nog een overeenkomst gekoppeld worden, daarna niet meer. Omdat er zoveel gegevens ingevoerd moeten worden, en de facturatie niet werkt wanneer er gegevens ontbreken, raden we ten zeerste aan om een zelf bepaalde periode de facturatie te schaduw draaien. Zo kun je eventuele ontbrekende of foutieve informatie nog aanpassen voordat het meteen een probleem is. 

Komen de facturen eruit zoals je zou verwachten? Top! Dan kun je ermee aan de slag! 

Onze facturatie module is nog erg nieuw, zoals we ook met de planning doen, blijven we altijd verbeteren. Heb je suggesties? Mist er iets? Danique hoort het graag! danique@clevergig.nl