1. Support Center
  2. Ik ben een planner
  3. Wat kan ik nog meer met clevergig?

Dienst type zoals slaap- en standby diensten toevoegen

Komt het wel eens voor dat een deel van een geplande dienst tegen een ander percentage gefactureerd wordt? Afwijkend van een ORT-schema? Of juist wel de volledige dienst? Met 'Dienst typen' los je het op!

Dienst type aanmaken   

Eigenlijk werkt het heel simpel. In de urenregistratie (Urenregistratie menu > tandwiel icoon > dienst instellingen) voeg jij dit dienst type toe. Je geeft het een naam, voegt een percentage toe en tot slot kies je of dit voor de hele dienst of voor een geselecteerd aantal uren geldt. 

Schermafbeelding 2022-05-25 om 12.20.51

Dienst type toevoegen aan een dienst

Je maakt een dienst aan zoals je dat gewend bent om te doen. Vult alle informatie in, inclusief de feitelijke begin- en eind tijd van de dienst. Vervolgens vind je onder 'overige informatie', jouw toegevoegde dienst typen. Hier selecteer je hetgeen van toepassing is. Wanneer het geselecteerde dienst type over geselecteerde uren wordt gerekend, vul je die hier in.

Schermafbeelding 2022-05-25 om 12.22.28

Het verwerken van de uren

Na afronding van de dienst kan de medewerker zijn uren loggen, als gebruikelijk. Het enige verschil is dat hij ook voor de afwijkende geselecteerde diensttijden een aanpassing kan doen. Bijvoorbeeld (bij een slaapdienst) wanneer hij korter of misschien wel helemaal niet heeft geslapen. In de urenregistratie kan een manager/planner het uiteindelijke besluit nemen over de gelogde uren, zoals dit ook bij andere diensten werkt. Tot slot verschijnen deze uren in een aparte rij of kolom in de rapportage, afhankelijk van welk rapport geselecteerd is

IMG_1213