1. Support Center
  2. Ik ben een planner
  3. Basis functies - voor een gestroomlijnde planning

Diensten uitzetten voor grote groepen werknemers

Wanneer je een grote groep werknemers (200+) uitnodigt voor een dienst, is het een en ander veranderd. In dit artikel leggen we er alles over uit.

Misschien is het je al opgevallen. Als je een grote groep werknemers wilt uitnodigen, ziet het er niet uit zoals je gewend bent. Dit komt door een update die we hebben doorgevoerd. Als er meer dan 200 werknemers voldoen aan de gekozen criteria, kun je niet meer iedereen zijn beschikbaarheid inzien. Door op 'controleer beschikbaarheid' te klikken vraag je dit per persoon op. Vervolgens kun je die persoon uitnodigen mits hij beschikbaar is. In de afbeelding hieronder zie je hoe dat eruit ziet. 

Screenshot 2021-05-12 at 11.26.04

Werknemers verschijnen alleen op deze manier wanneer je een dienst uitzet naar een groep van 200+. Omdat er dan veel van ons systeem gevraagd wordt. Dit moeten wij beperken, om de best mogelijke performance te kunnen blijven bieden. Anderzijds is het voor werknemers vaak vervelend om veel meldingen te krijgen. 

Maar, schrik niet, je kunt nog steeds een dienst uitzetten. Wanneer je het vakje ‘open dienst’ aanklikt, selecteert clevergig automatisch alleen de beschikbare werknemers. Je kunt dan niet meer kiezen om iemand uit de lijst toch niet uit te nodigen.

Een andere manier is, om (meer) gebruik te maken van filters. Bijvoorbeeld voor certificaten of regio’s waar de werknemers wonen, zodat de groep kleiner wordt dan 50 werknemers. Denk bijvoorbeeld ook aan filteren op personen die niet welkom zijn op een locatie, of juist favoriet zijn.

Bij groepen werknemers onder de 200, kun je op dezelfde manier als voorheen plannen. Je krijgt de beschikbaarheid in beeld en kunt een keuze maken wie van de beschikbare werknemers uitgenodigd wordt, en wie niet. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via support@clevergig.nl