Een opdrachtgever toegang geven tot clevergig

Het is mogelijk om je opdrachtgever(s) toegang te verlenen tot clevergig. Zo kunnen zij diensten aanvragen en uren goedkeuren. Hier lees je hoe.

Een belangrijke stap in het optimaliseren van je planning, is het betrekken van je opdrachtgevers. Met clevergig is dit mogelijk.

Welke mogelijkheden heeft een opdrachtgever?

Een opdrachtgever heeft verschillende rechten. De belangrijkste zijn het aanvragen van diensten en het goedkeuren van gelogde uren.

1. Het aanvragen van diensten: een opdrachtgever kan een of meerdere diensten in concept aanmaken. Let op: hij of zij kan geen diensten publiceren of voorkeurskandidaten opgeven. Na het aanmaken van de diensten in concept, ontvang jij een email met het verzoek tot invullen van de diensten. De aangevraagde diensten staan al in concept klaar in je clevergig kalender. Je hoeft alleen nog maar de juiste kandidaten uit te nodigen en de dienst(en) te publiceren.

🏅INSIDER TIP: Wanneer de dienst is ingevuld, dan ontvangt de opdrachtgever een bevestiging per email.

2. Het aanpassen en goedkeuren van uren: de opdrachtgever heeft ook toegang tot de urenregistratie module. En kan de opgegeven uren aanpassen en goedkeuren. Zo hoef je dit niet zelf te doen en kun je na goedkeuring, gelijk overgaan tot facturatie.

Hoe voeg ik een opdrachtgever toe?

Log in bij clevergig en ga naar het menu Mijn managers, links onderin via je profiel.

Een opdrachtgever toegang geven tot je planning

Klik op Mijn managers en vervolgens rechts bovenin op de knop Manager toevoegen. Er verschijnt dan de volgende pop-up:

Rechten toekennen aan de opdrachtgever

In dit menu kun je de externe planner uitnodigen. Deze persoon ontvangt op het opgegeven e-mailadres een uitnodigen om zich aan te melden bij clevergig. Je kunt de planner toegang tot een of meerdere opdrachtgevers. Soms beheert een externe planner meerdere locaties of afdelingen. Als je deze als aparte opdrachtgevers hebt aangemaakt, dan geef je hem of haar toegang tot meerdere opdrachtgevers.

Wat ziet de opdrachtgever?

Als de opdrachtgever inlogt, ziet hij enkel toegang tot twee menu's: de planning en de urenregistratie.

De weergave voor een opdrachtgever

Na het aanmaken van concept-diensten, kan de opdrachtgever zijn verzoek naar jou sturen. De opdrachtgever klikt daartoe rechts bovenin op de knop Diensten aanvragen.

Schermafbeelding 2019-04-26 om 10.59.45

Jij ontvangt vervolgens een email met het verzoek om de diensten definitief te maken.