Facturen crediteren, volledig of deels

In een facturatie programma is het wel zo handig wanneer je ook facturen makkelijk kunt crediteren. Dit kan ook in clevergig. Dit artikel verteld hoe

Om een factuur te kunnen crediteren moet deze eerst de status 'foutief' krijgen. Dat is vanzelfsprekend omdat door een wijziging, jij de factuur wil crediteren. De status foutief gaat vanzelf wanneer je in de urenregistratie een dienst, welke voorkomt op een factuur, aanpast.

Bij een factuur met deze status, verschijnt een €-incoon. Wanneer je daarop klikt, kun je de credit aanmaken. Deels, of volledig. Ook krijg je hier de keuze om direct de nieuwe, juiste, factuur te genereren. Dat scheelt weer een handeling!

Zoals bij iedere andere factuur heb je hierna ook de keuze om ze te downloaden, of direct te versturen.

Gedeeltelijke credit factuur

Je kunt ook gedeeltelijke credit facturen maken. Bekijk onderstaande video voor een uitleg over hoe dit werkt. In het kort:

- Diensten met een vermindering van het aantal gewerkte uren kun je deels crediteren.

- Pas de dienst aan, de factuur krijgt de status foutief. Klik op het credit icoon en kies, voor gedeeltelijke credit.

- Let op: wanneer je eerst een dienst meer uren geeft, en daarna er weer uren vanaf haalt, kun je geen gedeeltelijke credit meer maken. Dit heeft te maken met de logica achter deze toepassing. Dus wanneer je gedeeltelijke credit niet kunt selecteren, zal de oorzaak daar liggen.