Facturen genereren en versturen

De laatste, tevens leukste stap is het daadwerkelijk genereren en versturen van facturen. Resultaat!

Liever video? Klik hier.

1. Is alle informatie toegevoegd?

Een belangrijke stap is om te controleren of daadwerkelijk alle informatie vastligt. Dubbel check:

• Jouw eigen facturatie informatie ingevuld? (klik!)
  • Alle informatie van medewerkers en opdrachtgevers? Wist je dat je kunt filteren op volledige of missende informatie in beide menu's?

Screenshot 2022-06-17 at 14.03.06

2. De urenregistratie is de basis

In de urenregistratie module staat alle informatie van gewerkte diensten. Hier controleer je de uren, kilometers en onkosten. Vanuit ieder 'uren briefje' kun je ook controleren welke facturatie overeenkomst er is gelinkt en welke tarieven er toegepast worden. Wanneer je een dienst goedkeurt wordt de overeenkomst automatisch gekoppeld. Wanneer er conflicterende overeenkomsten zijn (dus, er voldoen 2 of meer overeenkomsten) krijg je de vraag welke van toepassing is.

Keur jij in bulk goed en is er zo'n conflict? Dan krijg je een error melding, herlaad dan de pagina. De diensten waarbij 1 overeenkomst geldig was, zijn goedgekeurd, alleen de diensten waar dit niet het geval was staan nog open. Keur deze individueel goed en kies de passende overeenkomst.

LET OP: alleen de goedkeurde diensten komen op de facturen te staan.

3. Facturen genereren

Als de voorgaande twee stappen goed zijn doorlopen is het tijd om echt de facturen te generen. Ga naar de facturatie module en klik op 'Genereer factuur'. Kies in de pop-up die er dan verschijnt welke facturen jij precies wil genereren. Voor welk model, welk type factuur, de periode, opdrachtgever(groep) en eventueel welke medewerker. Klik op 'Genereer factuur', herlaad hierna de pagina en jouw facturen staan klaar! Meestal gaat dat heel snel, maar het kan soms een paar minuten duren.

Tot slot kun je kiezen om de facturen (al dan niet in bulk dmv de selectie knop voor iedere factuur) te downloaden of meteen te versturen. Versturen gebeurt uit onze naam: noreply@clevergig.nl.

Bekijk hieronder de video👇🏻