1. Support Center
  2. Ik ben een planner
  3. Wat kan ik nog meer met clevergig?

Hoe stel ik voorkeurskandidaten in of sluit ik kandidaten uit?

Niet elke kandidaat mag voor elke opdrachtgever werken. En soms heb je favoriete kandidaten die voorrang hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je dat instelt.

Voorkeurskandidaten

Hebben sommige kandidaten voorrang bij opdrachtgevers? Of wellicht heb je een vaste pool van kandidaten die voor een opdrachtgever werkt. Dan is het handig om met voorkeurskandidaten te werken. Klik op de knop 'Voorkeurskandidaten'.

Schermafbeelding 2022-05-25 om 14.15.49

Vervolgens kun je aangeven welke kandidaten je wilt toevoegen aan deze opdrachtgever. Standaard worden alleen deze kandidaten uitgenodigd voor diensten bij deze opdrachtgever.

Wil je een dienst toch breder uitzetten en ook je andere kandidaten uitnodigen? Vink dan het veld 'Alleen favoriet' uit, bij het aanmaken van een dienst.

Schermafbeelding 2022-05-25 om 14.18.39

! Let op ! Wanneer je van een van de twee onderste plan opties gebruik maakt worden standaard alleen de favorieten geselecteerd voor een dienst. Wanneer je dus meer medewerkers wilt uitnodigen dan alleen de favorieten, gebruik dan het volledige scherm 'Maak dienst aan' (zoals hierboven wordt aangegeven. Op deze manier voorkom je dat sommige medewerkers geen uitnodiging krijgen.

Schermafbeelding 2022-06-16 om 15.35.43Schermafbeelding 2022-06-16 om 15.35.30

Kandidaten uitsluiten

Soms wil je een kandidaat uitsluiten van een opdrachtgever. Bijvoorbeeld omdat de medewerker niet goed is bevallen bij de opdrachtgever. Of omdat de medewerker zelf niet graag bij de opdrachtgever aan de slag gaat.

Kandidaten uitsluiten

Klik dan op 'Uitgesloten kandidaten' en kies welke medewerker(s) je wilt uitsluiten. Wanneer je een dienst aanmaakt voor deze opdrachtgever, dan ziet deze medewerker nooit de betreffende dienst.