Hoe stel ik voorkeurskandidaten in of sluit ik kandidaten uit?

Niet elke kandidaat mag voor elke opdrachtgever werken. En soms heb je favoriete kandidaten die voorrang hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je dat instelt.

Voorkeurskandidaten

Hebben sommige kandidaten voorrang bij opdrachtgevers? Of wellicht heb je een vaste pool van kandidaten die voor een opdrachtgever werkt. Dan is het handig om met voorkeurskandidaten te werken. Klik op de knop 'Voorkeurskandidaten'.

Voorkeurskandidaten instellen

Vervolgens kun je aangeven welke kandidaten je wilt toevoegen aan deze opdrachtgever. Standaard worden alleen deze kandidaten uitgenodigd voor diensten bij deze opdrachtgever.

Wil je een dienst toch breder uitzetten en ook je andere kandidaten uitnodigen? Vink dan het veld 'Alleen mijn voorkeurskandidaten' uit, bij het aanmaken van een dienst.

Schermafbeelding 2019-05-15 om 14.59.06

Kandidaten uitsluiten

Soms wil je een kandidaat uitsluiten van een opdrachtgever. Bijvoorbeeld omdat de medewerker niet goed is bevallen bij de opdrachtgever. Of omdat de medewerker zelf niet graag bij de opdrachtgever aan de slag gaat.

Kandidaten uitsluiten

Klik dan op 'Uitgesloten kandidaten' en kies welke medewerker(s) je wilt uitsluiten. Wanneer je een dienst aanmaakt voor deze opdrachtgever, dan ziet deze medewerker nooit de betreffende dienst.