Inleiding: in 3 stappen je account inrichten

In dit artikel leggen we uit welke voorbereiding je kunt treffen voor een goede uitrol van clevergig.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook met de uitrol van clevergig bij je uitzendkrachten en freelancers. Dat doe je in 3 stappen.

Het stappenplan

Stap 1: Rollen aanmaken

De eerste stap bij een uitrol van clevergig is het aanmaken van rollen. Pas nadat je rollen hebt aangemaakt, kun je diensten aanmaken en uitzetten naar je uitzendkrachten of freelancers. Een rol kun je zien als een functie of werkzaamheid die een medewerker mag uitvoeren. Rollen vormen dus een belangrijk criterium om je medewerkers te matchen aan openstaande diensten of projecten. 

Stap 2: Opdrachtgevers aanmaken

Naast het aanmaken van rollen, is het van belang om jouw opdrachtgevers in clevergig toe te voegen. Als uitzend- of bemiddelingsbureau heb je meerdere opdrachtgevers die actief zijn op diverse locaties. Ze vormen de basis van jouw verdienmodel.

Stap 3: Je medewerkers uitnodigen

De laatste stap is het uitnodigen van je uitzendkrachten of freelancers. Zij worden dan gevraagd om de clevergig app te downloaden en activeren. Pas nadat ze actief zijn in de app, kun je ze uitnodigen voor openstaande diensten of projecten.

Stap 4: Je bestaande planning integreren in clevergig

 

👉 Naar stap 1: Rollen aanmaken