1. Support Center
  2. Ik ben een flexwerker
  3. Yes ik ben opgestart! Wat kan ik nog meer met clevergig?

Hoe zie ik mijn diensten in Google Calendar of Apple kalender?

In dit artikel leggen we uit hoe je je clevergig diensten kan inzien vanaf een andere kalender tool. Op zowel je smartphone als je browser.

Wil je clevergig diensten terug zien in je eigen agenda, op je mobiel of op een desktop? Dat kan! We lopen door de stappen heen. Eerst voor smartphones, daarna voor desktops.

Smartphones

1. Je standaard agenda is ingesteld op je Gmail account

Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Agenda'. Bij 'Standaardagenda' kun je kijken of je Gmail account inderdaad is ingesteld als je standaard agenda. In dit geval gaat alles vanzelf. Nadat je de clevergig app toegang hebt verleend tot je agenda, verschijnen de diensten automatisch in je eigen kalender op je telefoon. En op de Google Calendar via een browser.

IMG_0004Screen Shot 2019-12-05 at 15.44.38

2. Je standaard agenda is ingesteld op iCloud

Nu is er wat meer werk nodig. Open je kalender in je iPhone en klik op 'Agenda's' onderin het scherm. Klik vervolgens op het i-icoon bij je iCloud kalender. Zet het vinkje aan om deze agenda openbaar te maken. Klik op 'Deel link...' en kopieer de link.

IMG_0006IMG_0005

Desktop

Je diensten inzien op een desktop, kan handig zijn. Als je dit graag wilt, dien je het bureau waarvoor je werkt te vragen of zij jou een kalender URL willen sturen. Voor hen ziet dat er zo uit:

Wanneer jouw werkgever dit heeft gedaan, ontvang jij een e-mail die lijkt op onderstaande mail.

Deze link heb je nodig om toe te voegen aan de agenda app. Hieronder leggen we de stappen uit voor zowel Apple-agenda als Google-agenda.

Apple-agenda

1. Open de agenda applicatie en kies boven aan 'Archief' -> 'Nieuw agenda-abonnement'.

2. Voer de url uit de e-mail in en klik op 'Abonneer'.

3. Geef de agenda een naam en een kleur.

4. Vervolgens kun je kiezen voor een locatie. Wanneer je kiest voor iCloud zal deze agenda zichtbaar zijn op al jouw Apple apparaten. 'Op mijn Mac' betekent dat hij alleen op je computer staat.

5. Vervolgens kun je extra opties instellen zoals hoevaak de agenda bijgewerkt moet worden, of bijlagen zichtbaar moeten zijn en of je meldingen wilt ontvangen.

6. Klik op 'OK' en je diensten staan erin!

Let op: standaard staat de synchronisatie op 1x per week. Je kunt dit aanpassen naar dagelijks, via de volgende schermen:

Screenshot 2021-02-22 at 14.17.12

Screenshot 2021-02-22 at 14.17.27

Google-agenda

1. Open Google Agenda

2. Naast de knop 'Andere agenda's' staat een knop 'Toevoegen'+ -> 'Via URL'

3. Voer de agenda url uit de e-mail in.

4. Klik op 'Agenda toevoegen'

Let op: Bij Google-agenda kan het tot 24u duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn. Geen paniek dus, wanneer je de agenda niet meteen kunt zien.

Lukt het toch niet?

- Apple ondersteuning

- Google-agenda ondersteuning