Hoe kan in mijn diensten in Google calendar zien?

In dit artikel leggen we uit hoe je je clevergig diensten kan inzien vanaf Google Calendar. Op zowel je smartphone als je browser.

Werk je zelf het liefst met Google Calendar? En wil je de clevergig diensten ook in deze agenda terug zien? Dat kan. Hieronder leggen we uit hoe je dit instel vanaf je iPhone. Er zijn twee varianten:

1. Je standaard agenda is ingesteld op je Gmail account

Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Agenda'. Bij 'Standaardagenda' kun je kijken of je Gmail account inderdaad is ingesteld als je standaard agenda. In dit geval gaat alles vanzelf. Nadat je de clevergig app toegang hebt verleend tot je agenda, verschijnen de diensten automatisch in je eigen kalender op je telefoon. En op de Google Calendar via een browser.

IMG_0004Screen Shot 2019-12-05 at 15.44.38

2. Je standaard agenda is ingesteld op iCloud

Nu is er wat meer werk nodig. Open je kalender in je iPhone en klik op 'Agenda's' onderin het scherm. Klik vervolgens op het i-icoon bij je iCloud kalender. Zet het vinkje aan om deze agenda openbaar te maken. Klik op 'Deel link...' en kopieer de link.

IMG_0006IMG_0005

Met deze link kun je de clevergig agenda openen via andere kalender software. Bijvoorbeeld Google Calendar. Ga in dat geval naar deze pagina en plak de agenda-URL om de agenda in te kunnen zien.

Schermafbeelding 2019-12-16 om 16.25.30