Je eerste dienst aanmaken

In dit artikel leggen we uit hoe je een nieuwe dienst aanmaakt en deze publiceert naar je kandidaten.

Als uitzendbureau of bemiddelingsbureau vul je openstaande diensten van je opdrachtgevers. In clevergig kun je eenvoudig een of meerdere diensten aanmaken en uitsturen. Je gebruikt filters zoals de rol en beschikbaarheid om de juiste match te maken.

Kies een datum en tijd

Je kunt op twee manieren een dienst aanmaken. Ga eerst naar menu Planning.

Planningscherm in clevergig

De eerste manier is om met je muis op de gewenste dag een begin- en eindtijd te selecteren. Vervolgens verschijnt een pop-up met het verzoek om de basisgegevens toe te voegen.

Een nieuwe dienst aanmaken in clevergig

Wij raden in het begin om op 'Meer details' te klikken. Dan kom je in het dienst detailscherm, waar je meer informatie kunt vastleggen. En ook kunt bepalen wil je wilt uitnodigen voor de dienst.

De tweede manier om een dienst aan te maken is door op de groene + knop rechts bovenin te klikken.

Schermafbeelding 2019-04-17 om 10.38.04

Je komt dan gelijk in het dienst detailscherm. Daar kun je de basisgegevens toevoegen. En medewerkers uitnodigen.

Basisgegevens toevoegen

Naast de datum en tijd van de dienst, dien je andere belangrijke gegevens op te nemen:

Basisgegevens nieuwe dienst
  • Naam dienst: hier geef een titel aan de dienst. Dit is het eerste dat medewerkers zien in de app. We raden aan om in een paar woorden de kern van de dienst te beschrijven.
  • Opdrachtgever: uit deze lijst kies je de opdrachtgever, die de dienst heeft aangevraagd. Je kunt een opdrachtgever selecteren uit de lijst, of zoeken op naam.
  • Locatie: indien je vaste locaties hebt toegevoegd aan een opdrachtgever, dan tonen we hier standaard de eerste locatie. Eventuele extra beschrijvingen worden ook gelijk getoond en meegestuurd naar de app van de medewerkers. Je kunt ook een eenmalige locatie opgeven en zoeken via Google Maps.
  • Datum en tijd: hier kun je de gewenste datum en tijd opgeven
  • Rollen: rollen zijn een belangrijk selectiecriterium. Hiermee bepaal je wie welke dienst kan zien.
  • Aantal medewerkers: hoeveel mensen heb je nodig op deze dienst?

Als je alle verplichte informatie hebt opgenomen, kun je de dienst tussentijds opslaan. Klik daarvoor op 'Opslaan als concept'. Daarmee sla je de dienst op en wordt deze nog niet uitgestuurd naar de medewerkers.

Schermafbeelding 2019-04-17 om 10.53.23

Medewerkers uitnodigen

Na het invullen van alle basisgegevens, kun je kiezen welke medewerkers je wilt uitnodigen.

Lees hier hoe je dat doet.

Extra filters gebruiken

Naast rollen en beschikbaarheid kun je extra filters toepassen, om zo nog gerichter te matchen.

Lees hier hoe je dat doet.

Extra informatie opnemen

Naast het communiceren van de basis informatie, heb je de mogelijkheid om een uitgebreidere briefing of een bijlage mee te sturen.

Lees hier hoe je dat doet.

De dienst publiceren

Als je alles goed hebt ingevuld, kun je de dienst gaan publiceren. Oftewel, uitsturen naar de juiste kandidaten, zodat zij de dienst ontvangen en kunnen bevestigen.

Lees hier hoe je dat doet.