Medewerkers uitnodigen voor een dienst

Bij het aanmaken van een dienst, kun je gericht een of meerdere uitzendkrachten of freelancers uitnodigen. Hier lees je hoe.

clevergig is vooral gericht op de moderne manier van werken. Daarmee bedoelen we dat de uitzendkracht en freelancer zelf ook invloed heeft op waar en wanneer hij of zij werkt. Diensten worden standaard uitgestuurd, waarna kandidaten deze kunnen bevestigen. Dit is anders dan de wat meer traditionele manier van roosteren, waarbij de planner bepaalt wie wanneer werkt.

Je kunt een dienst heel gericht uitsturen, of openzetten nar een grotere groep kandidaten. In beide gevallen bevestigt de medewerker de dienst naar jou via de app. Ook is het mogelijk om als planner een medewerker toe te wijzen op een dienst.

Een open dienst uitzetten

Soms heb je dringend een medewerker nodig. En dan is het minder belangrijk wie de dienst draait. Mits ze uiteraard beschikbaar zijn en de juiste rol hebben. In zo'n geval is het aanmaken van een open dienst handig. Hoe dat werkt is als volgt:

Lijst van freelancers en uitzendkrachten
  • Maak een nieuwe dienst aan
  • Vul de benodigde informatie in (datum, tijd, rol, etc.)
  • Selecteer geen medewerker uit de lijst
  • Publiceer de dienst

Na publiceren ontvangen alle geschikte medewerkers - afhankelijk van de rol, beschikbaarheid en eventuele extra filters - de dienst op hun app. Wie vervolgens het eerst reageert, mag de dienst draaien. Zo heb je snel reactie van een grote groep kandidaten.

Voorkeurskandidaten selecteren

Vaak heb je een voorkeur voor een of meerdere kandidaten, voor het invullen van de dienst. 80% van alle diensten worden op dit moment door clevergig gebruikers op deze manier uitgezet.

Je kunt ervoor kiezen om een of meerdere kandidaten uit te nodigen. Klik daarvoor op het + teken naast de naam van de medewerker(s). Als je maar 1 persoon nodig hebt, kun je de dienst toch uitzetten naar bijvoorbeeld 4 personen. Wie van deze 4 vervolgens het snelst reageert, krijgt de dienst.

Je kunt je keuze ongedaan maken door op het - teken naast de medewerker te klikken.

Een medewerker uitsluiten

Het is soms ook handig om iedereen behalve 1 of meerdere medewerkers uit te nodigen. Klik dan op 'Alles selecteren'. En vervolgens op het - teken om bepaalde kandidaten uit te sluiten.

Schermafbeelding 2019-04-17 om 11.28.16

Een medewerker toewijzen op een dienst

Heb je al op een andere manier afgesproken wie welke dienst gaat draaien? Of heb je een kandidaat die met een vast rooster bij een opdrachtgever werkt? Dan kan het handig zijn om de kandidaat toe te wijzen op een dienst.

Lees hier hoe je dat doet.