Profielen van opdrachtgevers en locaties delen met medewerkers

Opdrachtgevers en locaties hebben soms unieke beschrijvingen, werkinstructies of voorschriften. Hier lees je hoe je deze eenvoudig deelt met medewerkers. Zo ziet een medewerker snel wat hij of zij kan verwachten van een dienst.

Voordat een medewerker aan de slag gaat bij een locatie of opdrachtgever, dien je hem of haar te briefen over de werkwijze op die locatie. Mogelijk wil je nog de naam van een contactpersoon delen, of gelden er specifieke voorschriften qua kleding of aanmelden. Maar waar leg je deze informatie vast en hoe deel je deze eenvoudig met een medewerker? Hier leggen we uit hoe je het profiel van een opdrachtgever verrijkt en deze informatie vervolgens standaard in elke dienst van de betreffende opdrachtgever meestuurt.

Het profiel van een opdrachtgever verrijken

Stap 1 is het aanmaken van extra velden voor opdrachtgevers. Standaard kun je de naam en locatie(s) van opdrachtgevers vastleggen. Maar het is mogelijk om het profiel van een opdrachtgever uit te breiden. Je kunt daartoe zelf extra velden aanmaken en hiervoor gebruik je de Opdrachtgever instellingen. Je kunt verschillende soorten extra velden aanmaken, zoals een tekstveld, een keuzelijst met opties of een vinkjes-veld dat je aan en uit vinkt.

Stap 2 is bepalen of je dit extra veld standaard zichtbaar wilt laten zijn in een dienst die de medewerker via de app ontvangt. Naast elk extra veld zie je een oog als icoon Schermafbeelding 2019-11-20 om 10.43.40. Dit kun je aan- en uitzetten en hiermee bepaal je of je het veld zichtbaar maakt in de app of niet.

Extra velden voor opdrachtgevers aanmaken

Stap 2 is het daadwerkelijk vastleggen van de informatie die specifiek is aan deze betreffende opdrachtgever. Ga daarvoor naar het profiel van de opdrachtgever(s) en vul de gewenste velden met informatie. Stel, je hebt een vinkjes-veld genaamd 'Parkeren is mogelijk' aangemaakt. Vervolgens zie je bij elke opdrachtgever dit vinkjes-veld staan. En kun je per opdrachtgever aanvinken of je een medewerker daar kan parkeren ja of nee.

Profiel van een opdrachtgever bijwerken

Wat merkt de medewerker ervan?

Wanneer een medewerker een dienst ontvangt op de clevergig app, dan is gelijk alle relevante informatie zichtbaar. Hieronder zie je een voorbeeld van informatie onder de kop 'Omschrijving dienst'. Zo weet de medewerker direct wat hij of zij kan verwachten en hebben ze alle relevante informatie altijd bij de hand.

Omschrijving opdrachtgever - weergave app medewerker