1. Support Center
 2. Ik ben een planner
 3. Basis functies - voor een gestroomlijnde planning

Rapportages aanmaken

In dit artikel leggen we je uit hoe je een rapportage aanmaakt. En welke verschillende mogelijkheden je daarbij hebt.

Alle gepland diensten en gewerkte uren worden gelogd in clevergig. Deze kun je vervolgens exporteren naar een Excel-bestand. Je bepaalt zelf welke informatie je wilt downloaden.

Bepaal wat je wilt downloaden

Je kunt de volgende filters toepassen op de rapportage:

 1. Periode: kies zelf de begin- en einddatum van de gegevens die je wilt downloaden
 2. Opdrachtgevers: kies een of meerdere opdrachtgevers. Als je niets invult, tonen we alle opdrachtgevers in het rapport
 3. Werknemers: kies een of meerdere medewerkers. Als je niets invult, tonen we alle opdrachtgevers in het rapport
 4. Status medewerker: met deze filter kun je filteren op de status van de dienst. Zo kun je bijvoorbeeld enkel de geaccepteerde en definitief gewerkte diensten filteren.
 5. Status dienst: hier heb je de keuze uit actief of gearchiveerd. Gearchiveerd zijn de verwijderde diensten, die zijn niet relevant voor een rapportage ten behoeve van de facturatie in de meeste gevallen. Wederom geldt hier, als je niets selecteert, worden zowel actieve als gearchiveerde diensten geëxporteerd.  
 6. Status gelogde uren: deze filter heeft betrekking op de module Urenregistratie. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op diensten die zijn goedgekeurd, of juist nog niet. Handig om te gebruiken om snel de definitieve uren te achterhalen voor facturatie en/of verloning.
 7. ORT (Onregelmatigheidstoeslag): indien je een ORT-schema hebt aangemaakt, dan kun je in de rapportage aangeven welk schema je wilt toepassen op de gegevens. We splitsen dan de gewerkte uren op in een aantal kolommen met percentages. Let op: ORT's zijn alleen beschikbaar in het Pro en Team abonnementen (van onze huidige abonnement, dit kan verschillen wanneer je gebruik maakt van onze oudere abonnementen).
 8. Standaard rapport: dit bevat een minimaal aantal gegevens. Met name wie waar heeft gewerkt, en hoeveel gepland en werkelijke uren dat waren. Ook vind je een kolom met 'Werkelijke status'. Deze geeft aan of jij of de opdrachtgever de gelogde uren van de medewerker definitief hebt goedgekeurd
 9. Uitgebreid rapport: dit bevat alle informatie die je hebt vastgelegd in clevergig, inclusief de extra velden. Ook de velden die je onzichtbaar hebt gemaakt voor je flexwerkers. Dat kan handig zijn voor het gebruiken van de rapportage voor verloning en facturatie. Stel je hebt een extra veld op Opdrachtgevers-niveau gemaakt, genaamd 'Debiteurennummer'. Dit nummer zie je terug in de rapportage en kun je dan snel matchen aan je facturatie- of boekhoudsysteem, waar je hetzelfde debiteurennummer gebruikt. Let op: we tonen in dit rapport ook de diensten die niet zijn ingevuld.
 10. Aangepast rapport: bepaal zelf welke kolommen je wilt downloaden. Selecteer de kolommen je wilt opnemen in het rapport. Je ziet daar ook de extra velden staan, die je eerder mogelijk hebt aangemaakt. Let op: je kunt nog niet je voorkeursrapportage opslaan, zodat je deze later eenvoudig nogmaals kunt draaien. Dat is een verbetering die we in een latere update doen.
 11. Looncomponenten als aparte rijen: Dit extra vinkje zorgt ervoor dat verschillende looncomponenten (bv: km vergoeding, ORT) in rijen wordt gesplitst. Voor de meeste externe facturatie software is dit nodig voor een goede import. In het webinar van januari 2021 vertellen we hier meer over

Na het aanmaken van de rapportage, ontvang je binnen een paar minuten een email met een link om het rapport te downloaden. Alternatief is dat je de pagina in je browser ververst. Dan zie je de nieuwe rapportage vaak al gelijk staan, bovenin de lijst.

Een voorbeeld van een rapportage.

Voorbeeld rapportage clevergig

🏅 INSIDER TIP: Sla je favoriete filters in rapportage op en geef dit rapport een naam. Zo kun je de volgende snel de juiste informatie downloaden. En hoef je enkel de periode aan te passen.