Stap 2: Opdrachtgevers aanmaken

In dit artikel leggen we uit hoe je een of meerdere opdrachtgevers aanmaakt in je account.

Naast het aanmaken van rollen, is het van belang om jouw opdrachtgevers in clevergig toe te voegen. Pas daarna kun je diensten aanmaken en uitzetten naar je uitzendkrachten of freelancers.

Wat zijn opdrachtgevers?

Als uitzend- of bemiddelingsbureau heb je meerdere opdrachtgevers die actief zijn op diverse locaties. Als je in de Zorg actief bent, heb je mogelijk te maken met Zorginstellingen, of Thuiszorg bedrijven. Als arbeidsbemiddelaar in horecapersoneel zijn cateraars, hotels en restaurants jouw opdrachtgevers.

Hoe maak je opdrachtgevers aan?

Klik op het menu Opdrachtgevers met de 4 cirkels als icoon.

Opdrachtgevers aanmaken in clevergig

Je komt dan terecht in een overzicht van al je opdrachtgevers.

Lijstweergave opdrachtgevers

Rechts bovenin het scherm heb je de mogelijkheid om een nieuwe opdrachtgever aan te maken. Na het opgeven van de naam van de opdrachtgever, kom je terecht in een profielpagina.

Schermafbeelding 2019-04-16 om 13.25.05

Op deze pagina kun je alle relevante informatie van de opdrachtgever aanmaken:

1. Een of meerdere locaties: een opdrachtgever kan meerdere locaties hebben. Je kunt er oneindig veel aanmaken. Wij raden aan dat je alleen de regelmatige terugkerende locaties aanmaakt. Je kunt in het aanmaken van een nieuwe dienst namelijk ook een eenmalige locatie opgeven. Handig bij evenementen of festivals.
  2. Een vaste beschrijving bij de locatie: elke locatie kun je een vaste beschrijving meegeven. Handig voor werkomschrijvingen of andere instructies. Wanneer je deze locatie selecteert voor een nieuwe dienst, wordt deze beschrijving standaard meegestuurd. Zo hoef je dit niet elke keer opnieuw zelf in te voeren.
  3. Ook kun je een logo van de opdrachtgever uploaden. Dat zien je medewerkers in de clevergig app, wanneer zij een dienst van deze opdrachtgever ontvangen.

Een bestaande opdrachtgever wijzigen

Wil je een bestaande opdrachtgever wijzigen? Of het profiel bekijken? Klik dan op de naam van een opdrachtgever. Dan kom je in de profielpagina van de betreffende opdrachtgever en kun je wijzigingen aanbrengen.

👉 Naar stap 3: mijn kandidaten uitnodigen