Een medewerker verwijderen uit clevergig

In dit artikel leggen we uit hoe je een medewerker verwijdert en inactief maakt in clevergig.

Is een medewerker niet langer werkzaam en wil je deze verwijderen uit je bestand? Dan heb je de mogelijkheid om het profiel van de kandidaat te definitief verwijderen. De historische gegevens - zoals waar heeft de medewerker gewerkt - blijven bewaard en zijn zichtbaar in rapportages. De medewerker kan nadien niet meer inloggen in de app en ziet geen gegevens meer, zoals open diensten of opdrachtgevers.

LET OP: Deze actie is niet terug te draaien. Als je een medewerker eenmaal verwijdert hebt, is deze definitief verwijderd. Je kan iemand natuurlijk altijd weer opnieuw uitnodigen om de app te downloaden.

Hoe doe ik dat?

Ga naar het profiel van de bewuste medewerker. Klik op 'Verwijderen' rechts boven in. Je wordt dan gevraagd om het woord 'VERWIJDEREN' te typen, om de actie definitief te maken.

Liever tijdelijk toegang ontzeggen?

Het kan voorkomen dat een medewerker tijdelijk niet meer voor jou werkt, voor een langere tijd met verlof is, of een project voor een aantal weken doet. Het is dan fijn om in de tussentijd de medewerker niet steeds uit te nodigen voor diensten. Via de medewerker statussen kun je een medewerker tijdelijk op inactief zetten. Dan krijgen ze geen diensten meer te zien, maar zijn niet definitief verwijderd uit clevergig.

Screenshot 2021-11-05 at 09.48.32