Rollen aanmaken

In dit artikel leggen we uit hoe je rollen aanmaakt in je account.

De eerste stap bij een uitrol van clevergig is het aanmaken van rollen. Pas nadat je rollen hebt aangemaakt, kun je diensten aanmaken en uitzetten naar je uitzendkrachten of freelancers.

Wat is een rol?

Een rol kun je zien als een functie of werkzaamheid die een medewerker mag uitvoeren. Rollen vormen dus een belangrijk criterium om je medewerkers te matchen aan openstaande diensten of projecten. Sterker nog, ze zijn waarschijnlijk het belangrijkste criterium voor matching. Samen met de beschikbaarheid van je medewerkers.

Hoe maak je rollen aan?

Ga naar het menu Instellingen met het tandwiel als icoon. Klik dan op het menu-item Rollen.

Screenshot 2022-04-12 at 18.50.19

Vervolgens kom je in de pagina waar je een of meerdere rollen kan aanmaken.

Screenshot 2022-04-12 at 18.51.21

Onderaan het scherm heb je de mogelijkheid om nieuwe rollen aan te maken. Vul de naam van de nieuwe rol in en klik op het + icoon. Ook kun je bestaande rollen aanpassen, door dubbel te klikken op een bestaande rol.

Een rol verwijderen?

Helaas kan dat, nadat je hem hebt gebruikt, niet zo makkelijk. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

👉 Naar stap 2: Opdrachtgevers aanmaken